Veelgestelde Vragen

Levert Betuwesteigerhout planken van steigerhout?

Betuwesteigerhout maakt meubels en decoraties maar levert geen losse planken.

Wat is steigerhout?

Steigerhout is een dikke lange plank, die veelal in de bouw wordt gebruikt om op te lopen tijdens bouw- en metselwerkzaamheden. De planken zitten daardoor vol met cement en gebruikssporen. Omdat deze planken al weer en wind hebben doorstaan krijgen ze een verweerde uitstraling.

Van welke houtsoort is steigerhout?

Steigerhout is ruw vurenhouten met een lange vezel. De lengte van de steigerplanken is 5 meter. De planken zijn 19,5 cm breed, de dikte is ongeveer 3,2 cm.

Zitten er splinters aan het hout?

Wij zorgen ervoor dat alle steigerhouten meubels keurig geschuurd en zo goed als splintervrij worden afgeleverd.

Is steigerhout stevig?

Ja, de meubels zijn zeer solide en kunnen tegen een stootje. Zichtgedeelten worden veelal gespijkerd en verlijmd, waar niet-zichtgedeelten worden geschroefd met verzonken schroeven. Doordat wij zichtgedeeltes spijkeren en lijmen (dus niet schroeven) kan het hout iets werken zonder dat de plank splijt. Een klap met een hamer volstaat voor een strak resultaat.

Is behandeling noodzakelijk?

Nee, behandeling is niet noodzakelijk alhoewel een behandeld meubel een (nog) langere levertijd zal hebben. Steigerhout heeft al een heel leven achter de rug als een veelgebruikt bouwmateriaal. De planken hebben al weer en wind doorstaan. Hout blijft altijd iets werken en er kan een naadje ontstaan. Na verloop van tijd zal het hout weer grijs gaan kleuren. Aanslag van groene algen is makkelijk te verwijderen met een hogedrukreiniger of een lauw sopje. Levensduur bij buitengebruik is afhankelijk van omstandigheden.

Zijn meubels inclusief bijpassende kussens?

Nee, al onze prijzen zijn exclusief kussens. Wel kunnen wij bijpassende kussens op maat en in vele kleuren leveren.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, wij hanteren consumentenprijzen inclusief BTW.